מימון אשפוז סיעודי לחולים סיעודיים ותשושי נפש על ידי משרד הבריאות מתבצע במסגרת תוכנית הידועה בשם "קוד משרד הבריאות". מטרת התוכנית היא לסייע במימון האשפוז במוסדות סיעודיים עבור קשישים שהוגדרו כזקוקים לטיפול סיעודי או כסובלים מירידה קוגניטיבית משמעותית (תשושי נפש), ואין באפשרותם ובאמצעות בני משפחותיהם לממן את האשפוז באופן עצמאי
תהליך הבקשה והאישור
1. קביעת מצב רפואי-תפקודי:
תחילה יש לעבור תהליך של הערכת מצב רפואי-תפקודי על ידי צוות רפואי מוסמך. ההערכה קובעת אם הקשיש עונה על הקריטריונים לאשפוז סיעודי או לתשושי נפש.
2. מבחן הכנסות:
אם ההערכה מצביעה על צורך באשפוז סיעודי, יש להגיש טפסים המעידים על הכנסות הקשיש ובני משפחתו. טפסים אלה כוללים הצהרות הכנסות של המטופלים, בני זוגם וילדיהם הבגירים.
3. ועדת סיווג:
לאחר קבלת כל המסמכים, הם מועברים לוועדת סיווג מטעם משרד הבריאות. הוועדה בוחנת את המצב הרפואי והתפקודי של הקשיש יחד עם מצבו הכלכלי של הקשיש ובני משפחתו, ומחליטה האם יש לאשר את הבקשה למימון האשפוז.
גובה ההשתתפות העצמית
גובה ההשתתפות העצמית של הקשיש ובני משפחתו נקבע בהתאם למבחן ההכנסות. משרד הבריאות מספק מחשבון השתתפות עצמית שמאפשר למטופלים ובני משפחותיהם להעריך את גובה ההשתתפות החודשי הצפוי. בסיום ההערכה וכל הוועדות, תקבלו "קוד משרד הבריאות" שמהווה גם את האישור לבית האבות לגבי החלק של המדינה בעלות האשפוז.
תקופת המתנה וערעורים
אישור הבקשה על ידי משרד הבריאות אינו מיידי ועשוי לקחת מספר חודשים. בתקופת ההמתנה, יש אפשרות לשכן את הקשיש במסגרת סיעודית בסטטוס "טרום קוד" בעלות מופחתת. במקרה של דחיית הבקשה, יש אפשרות לערער על ההחלטה בפני ועדת הסיווג המחוזית או ישירות לראש האגף לגריאטריה במשרד הבריאות.
לסיכום
תהליך קבלת מימון לאשפוז סיעודי או לתשושי נפש דרך משרד הבריאות כולל מספר שלבים: קביעת המצב הרפואי-תפקודי, מבחן הכנסות, בחינת ועדת סיווג וערעורים במקרה הצורך. מדובר בתהליך מורכב המיועד להבטיח שהקשישים יקבלו את הטיפול המתאים להם ביותר בהתאם לצרכים רפואיים וכלכליים.
איך אני יכולה לסייע בתהליך
מתוקף תפקידי והמקצוע שלי כגרונטולית, עברתי עם לקוחותיי עשרות רבות של תהליכי בקשה למימון ברשויות. צברתי נסיון רב בתחום ואני מעניקה ללקוחותיי ליווי מלא בתהליכי הבירוקרטיה להשגת התנאים הטובים ביותר בזמן הקצר ביותר.